torstai 27. helmikuuta 2014

Lempilaji

Elämässäni on monia tärkeitä ihmisiä ja asioita, luettelematta nyt yhtään niistä. Kaikki yhteensä, nuo tärkeät ja hyvä olo - vaikka sitten liikunnan tuoma - tekevät elämästä merkittävää ja hyvää. Yksin ja ilman tärkeiksi kokemiani elämän osa-alueita minä ainakin jotenkin surkastuisin.

Lempilajejahan minä ajattelin, vain vähän enää lisää liikunnasta. Minulle liikunta on yhdessäoloa, hyvänolon luomista, lisäämista ja hauskanpitoa. Parasta on liikunta, joka vaatii sekä päätä että kroppaa, itsensä haastamista, hikoilua ja hengästymistä. Voittajafiiliksen kokeminen yhä uudelleen on mahtavaa ja kermaa kakun päälle tuo se, miten huomaa oman kunnon sekä taitojen ja osaamisen kehittymisen. Koristeina tuossa kakussa on mahtava tunne jälkeenpäin. Nuo kaikki tunteet voin tuntea ihan tavallisen liikunnan kautta ilman kilpailua.

Ai niin ja se yksi laji vielä kerran, usean lempilajin joukosta. Sehän on pyöräily, se on minun juttuni ja on aina ollut, jo lapsesta saakka. Otan pyörän ja lähden polkemaan. Muuta ei tarvita. Parhaat pyöräilykelit ovat jo nurkan takana, moikkaillaan ja hymyillään maantiellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti