sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Minä Keräilijä. Osa 2.

Nälkä kasvoi syödessä. Niin minulle tapahtui. Kuten usein meille käy, jos tuntee hyvää, kokee hyvää, saa hyvää, onnistuu, sitä haluaa lisää ja lisää. Tunnistatko tällaista itsessäsi?

Kesä jatkui ja pyöräily aina luotettavalla lähes jarruttomalla mummuskalla sekä varsinainen kilometrien keräily uuden karhealla valkoisella kiiturilla. Kilometrien nälkä siis kasvoi, satoja kilometrejä oli jo ehtinyt kertyä. Tuon kesäkuun alun pitkän matkan jälkeen arvelin siinä piilevän sellaisen vaaran, että lyhyet matkat eivät enää riitä, eivät tunnu miltään. Sillä tavalla siinä kävikin. Seuraava tavoite oli jo selkeä, sen ääneen sanominen enää puuttui, jos ehtisi pyöräillä 1000 kilometriä elokuun loppuun mennessä.

Toki kilometritehtailun väliin mahtui muutakin. Elämää. Hauskoja ja huikeita kokemuksia. Tässä sinulle yksi. Pääsin kokeilemaan kanootilla melomista. 

Muistan lapsuudesta ja voin nähdä mielessäni kuvan Pikku Hiawatha pyöreät posket punaisena innokkaasti jousipyssy selässä melomassa metsästysretkellä. Voin myös kuvitella kauniin intiaaniprinsessa Pocahontaksen melovan satumaisessa maisemassa sulavasti kanootillaan.

Näiden kuvien siivittämänä puin rannassa pakollisen kirkkaanoranssin pelastusliivin päälleni. Liivi oli liian suuri, iso kaulus hiostava ja olotila hieman tukala. Ruusunpunainen kuva alkoi jo vähän himmentyä. Suoriuduin laiturilta kuivin jaloin kanoottiin. Päällimmäinen ajatus oli vielä tuossa vaiheessa vain antaa laiturista melalla vauhtia ja siitä lipuen kanootti matkaan jokea pitkin. Ajatukseksi se jäikin. Homma oli todella hikistä urakkaa, vastavirtaan puurtamista, eikä paluu parin kilometrin ähellyksen jälkeen myötävirtaan ollut yhtään sen helpompaa. Ilmasta katsoen matkanteko oli varmasti aikamoista siksakkia.
Kaiken kaikkiaan hieno kokemus ja vuodatettujen hikipisaroiden arvoinen. Jatkossa kannustan takuulla jokaista melojaa.

Seuraava seikkailu tulossa. Hymyillään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti