torstai 5. syyskuuta 2013

Minä Keräilijä. Osa 3.


Kilometritavoitteen asettaminen sai aikaan sellaisen vähän ehkä huvittavankin ilmiön, nimittäin välillä polkupyörä pakattiin telineeseen auton kyytiin ja kuljetettiin jopa toiselle puolelle Suomea, ettei vain yhtään hienoa pyöräilysäätä, maisemaa tai mahdollisuutta jää käyttämättä. Kilometri kilometriltä tavoitteen saavuttaminen tuli lähemmäksi ja välillä ehti kerätä uusia kokemuksia.

Kurikka 2011
Vuosi sitten kesällä olin katsomassa vesihiihtoa. Suksilla kovaa vauhtia narun päässä ja veden pinnalla kiitävä ihminen. Vauhdikasta ja samalla helponnäköistä tekemistä.

Olin viettämässä aurinkoista juhannusaattoa järvellä ja ehkä aurinko  sai minut kokeilemaan vedessä suksittelua. Minulle kylmää vettä vierastavalle jo ajatus sai ihon kananlihalle. Puin kokonaisen peittävän märkäpuvun ja siihen päälle vielä veneilyliivin. Henkisen valmistautumisen olin jo aloittanut. Tiesin puvun suojaavan kylmältä ja liivin estävän uppoamasta useiden metrien päässä olevaan järven pohjaan. Silti jännitti. Ennakkoluulottomuus ja avoimuus tekemiseen olivat tuolla hetkellä tarpeen. Tietämättömyys tulevasta oli jälkeenpäin ajatellen myös oikein hyvä.

Veteen meneminen ja siellä kelluminen jo saivat sydämen lyömään kahtasataa. Sukset olivat painavat ja käyttäytyivät juuri niin kuin itse halusivat välittämättä minusta. Pitkällisen uurastuksen jälkeen olin lähtöasemissa sukset jalassa ja narun päässä oleva kahva kädessä valmiina lähtöön. Paljon kiitoksia saa kärsivällinen ja taitava veneen kuljettaja. Ensimmäinen lähtö ei onnistunut, vesi näytti vastavoimansa ja irrotin käteni kapulasta ratkaisevalla hetkellä. Huilailin kellumalla vedessä ja taistelin itseni uudelleen lähtöasemiin. Toisella yrityksellä tiesin jo mitä odottaa ja onnistuin melkein. Hymyillen ja puuskuttaen kuin minkä tahansa ankaran urheilusuorituksen jälkeen nousin vedestä. Ehkä kuivaharjoittelen hieman lajin tekniikkaa ennen seuraavaa kertaa. En kuitenkaan tunne epäonnistuneeni, vaan iloitsen tuosta mahdollisuudesta ja uudesta kokemuksesta.

Oman kokemuksen jälkeen katson vesiurheilua uusin silmin. 
Ihan normaalia, vai mitä?

Lämpimin ajatuksin jatkan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti